3/6/13

Πώς θα μείνετε μακριά από το ψυγείο στη δίαιτα;


Είναι κάποιες στιγμές που δεν μπορείτε να κρατήσετε την πείνα σας.
Ιδιαίτερα στην αρχή μιας δίαιτας, ο οργανισμός ζητάει έντονα φαγητό. Δεν είναι τόσο εύκολο να μείνετε μακριά από το ψυγείο, αν πεινάτε. Είναι ακόμα χειρότερο αν γνωρίζετε ότι μέσα στον ίδιο χώρο υπάρχουν διάφορα γλυκίσματα ή αλμυρές λιχουδιές.
Μερικοί τρόποι λοιπόν για να απομακρυνθείτε από την απαγορευμένη για εσάς ζώνη και να ξεχάσετε την πείνα σας είναι οι εξής:
Ξανασκεφτείτε μία έξοδο: Να ξέρετε ότι όταν επιλέγετε να μένετε στο σπίτι σας έχετε περισσότερες πιθανότητες να πεινάσετε από εκείνες που είστε εκτός σπιτιού. Είναι καθαρά ψυχολογικό θέμα, καθώς γνωρίζετε ότι γύρω σας υπάρχουν φαγητά που θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας. Ακόμα και να μην πεινάτε, υπάρχει πιθανότητα να περπατήσετε μέχρι το ψυγείο.
Πιείτε νερό: Αρκετοί άνθρωποι συγχέουν την πείνα τους με την δίψα τους. Οι επιστήμονες μάλιστα ισχυρίζονται ότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος αν είναι πεινασμένος ή διψασμένος. Θα πρέπει λοιπόν να πιείτε νερό και να περιμένετε 20 με 30 λεπτά να διαπιστώσετε αν συνεχίζετε να νιώθετε το αίσθημα της πείνας.
Μην αμελείτε γεύματα και snacks: Αν η δίαιτά σας είναι σωστή και υγιεινή τότε δεν πρέπει να πεινάτε. Την όρεξη για γλυκό μπορεί να την αισθάνεστε αλλά δεν οφείλεται σε αίσθημα πείνας. Θα πρέπει λοιπόν να ακολουθείτε πιστά τη δίαιτά σας. Να τρώτε ό,τι περιέχεται στα κυρίως γεύματά σας και τα ενδιάμεσα snack. Τέλος μην αμελείτε το νερό, γιατί σας φουσκώνει.