19/5/13

Δείτε τι έγραψαν οι Γερμανοί για την ελληνική συμμετοχή!


Ευδιάθετοι, δυναμικοί, «ζωντανοί», επαγγελματικά άρτιοι και πάνω από όλα αισιόδοξοι οι Koza Mostra μαζί με το «βαρύ πυροβολικό», τον καρντάση ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη, κατάφεραν να ξεσηκώσουν όλη την Ευρώπη και να πάρουν την 6η θέση στον χθεσινό τελικό της Eurovision.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η Ελλάδα «σκαρφάλωσε» από τη 13η θέση των στοιχημάτων, στην 6η θέση της τελικής κατάταξης.

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδηςκαι οι Koza Mostra με το τραγούδι «Alcohol is Free» παρουσιάστηκαν στη σκηνή στην 21η θέση, ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία, πραγματοποιώντας μια «ξεσηκωτική» εμφάνιση, η οποία οδήγησε τη χώρα μας στην κατάληψη της 6ης θέσης με 152 βαθμούς.

Και πράγματι, δεν το είδαμε μόνο εμείς... Η ελληνική συμμετοχή έχει λάβει ήδη τις καλύτερες κριτικές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από αρκετά ξένα μέσα.

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της στους Koza Mostra και τον Αγάθωνα, τους φετινούς εκπροσώπους της Ελλάδας στο διαγωνισμό, με τα καλύτερα λόγια...

Χαρακτηρίζει το τραγούδι «Alcohol is Free» ως «μία ερωτική εξομολόγηση προς το ούζο» και επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «Γι' αυτούς τους Έλληνες δεν υπήρχε χρεοκοπία».

«Οι Koza Mostra από τη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα μουσικής Ska στην Ελλάδα, ενώ ο λαϊκός τραγουδιστής Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι εδώ και δεκαετίες ένα σταθερό μέγεθος», γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Ενώ ο 58χρονος Ιακωβίδης ανέλαβε με το έγχορδο όργανο μπαγλαμαδάκι, το παραδοσιακό μέρος δηλαδή, οι άντρες με τα κιλτ χοροπηδούσαν κανονικά στους βαλκανικούς ρυθμούς. Το μείγμα βγήκε καλό: Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης προκρίθηκαν στον τελικό».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η κρίση δεν επηρέασε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό, αντίθετα με την Πορτογαλία και τη Σλοβακία, καθώς και ότι το τραγούδι δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά απλά συμβολίζει το πνεύμα της ελευθερίας.

«Τέλος πάντων, αν οι άντρες με τα κιλτ ξεσηκώσουν το κοινό, δε θα προσέξει κανείς τους στίχους. Εξάλλου, είναι ελληνικοί», καταλήγει το άρθρο.