15/5/13

Λάρισα: Σερνόταν ανάπηρη – μετά από πυροβολισμό – επί 2 εβδομάδες και όλοι την έδιωχναν!!!


14.05.2013 - 20:33
 4405

Επί δύο εβδομάδες σερνόταν στην περιοχή του Ευαγγελισμού στη Λάρισα η Μέλανι, η σκυλίτσα που εντοπίστηκε πυροβολημένη και σε άθλια κατάσταση στις 26 Απριλίου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε από κάτοικο της περιοχής το Φιλοζωικό Σωματείο Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας. Σύμφωνα με μαρτυρίες το ζώο περιφερόταν για περίπου δύο εβδομάδες τραυματισμένο στη σπονδυλική στήλη σέρνοντας τα δύο πίσω πόδια του.
Κρυβόταν σε αυλές αλλά από παντού το έδιωχναν. Όταν το εντόπισαν οι φιλόζωοι εθελοντές το σκυλί ήταν σε κατάσταση σοκ. Είχε σκιστεί το δέρμα του από το σύρσιμο και ήταν νηστικό για μέρες.
Η Μέλανι είναι μια νεαρή σκυλίτσα περίπου ενάμιση έτους και ζυγίζει μόλις 7 κιλά. Είναι γεμάτη ενέργεια και έχει όρεξη για ζωή! Όπως έδειξαν οι ακτινογραφίες της έχει δύο σκάγια στην σπονδυλική της στήλη.
Οι κτηνίατροι εκτιμούν ότι τα σκάγια έχουν πειράξει το νευρικό της σύστημα και γι' αυτό και σέρνει τα πίσω της πόδια. Ένα αναπηρικό καροτσάκι ωστόσο θα την ανακουφίσει αφού θα μπορεί έτσι να κινείται.
Το Φιλοζωικό Σωματείο Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας με αφορμή και αυτό το έγκλημα τονίζει: «Στην πλειοψηφία τους, τα ζωάκια που αναλαμβάνουμε χρήζουν άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης, είτε επειδή είναι υποσιτισμένα, είτε τραυματισμένα και χρειάστηκαν δαπανηρές εγχειρήσεις.
Για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και να βοηθήσουμε περισσότερα τραυματισμένα ζωάκια, χρειαζόμαστε τη δική σας οικονομική βοήθεια.
Ήδη έχουμε οικονομικές εκκρεμότητες σε διάφορα κτηνιατρεία της Λάρισας, τις οποίες πληρώνουμε μόνοι μας, πράγμα δύσκολο με τόσα ζώα που έχουμε αναλάβει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το σωματείο μας.
Συνεργαζόμαστε με τους περισσότερους κτηνιάτρους της Λάρισας και για το σκοπό αυτό έχουμε ανοίξει καρτέλες οικονομικής βοήθειας υπέρ του σωματείου μας "Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας" για τα περιστατικά που έχουμε πάει σε διάφορα κτηνιατρεία της πόλης μας.
Όποιος θέλει να συνεισφέρει οικονομικά στην κάλυψη αυτών των περιστατικών μπορεί να πάει στα κτηνιατρεία που έχουμε ή θα έχουμε τα περιστατικά και να αφήσει ένα οποιοδήποτε ποσό στις καρτέλες που έχει ανοίξει το σωματείο μας εκεί.
Θυμηθείτε ότι ακόμη και ένα ευρώ για εμάς είναι πολύτιμο!».
Για να έρθετε σ’ επαφή με το Φιλοζωικό Σωματείο Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας στείλτε μήνυμα στο email: adespotoiethelontes@gmail.com.


Πηγή: Λάρισα: Σερνόταν ανάπηρη – μετά από πυροβολισμό – επί 2 εβδομάδες και όλοι την έδιωχναν | www.zoosos.gr