15/5/13

20 αλάνθαστες συμβουλές για να αναστήσεις την τελειωμένη σχέση σου!


Ακόμα και η ιδανικότερη σχέση περνάει τις δυσκολίες της. Το θέμα είναι να μην αφήσεις τα προβλήματα να διογκωθούν αλλά να τα αντιμετωπίσεις όσο είναι καιρός.

1. Πάρτε την απόφαση να αγαπάτε ο ένας τον άλλο

Όταν ο πρώτος καιρός του τρελού έρωτα σιγά σιγά περνάει, χρειάζεται η δική σας συνειδητή απόφαση να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, να είστε εκεί και να ανανεώνετε τα συναισθήματά σας για να εξακολουθείτε να είστε μαζί.

2. Να είστε ρομαντικοί

Μην υποτιμάτε το ρομαντισμό. Το να κρατιέστε χέρι-χέρι, να κοιτάζετε αγκαλιά ένα όμορφο τοπίο, να χορεύετε το τραγούδι που σας αρέσει θα σας φέρουν πιο κοντά και θα κάνουν τη σχέση σας πιο απολαυστική.
3. Λύστε τις διαφορές σας πριν διογκωθούν

Αποφύγετε λέξεις όπως "πάντα", "συνέχεια" ή "ποτέ" όταν καβγαδίζετε. Θα κάνουν το σύντροφό σας να νιώθει ότι δεν κάνει ποτέ τίποτα καλά. Μιλήστε με συγκεκριμένα παραδείγματα και λύστε τα προβλήματά σας με το που κάνουν την εμφάνισή τους.

4. Κρατήστε τα πράγματα που σας αφορούν προσωπικά

Όταν σας εκμυστηρεύεται κάτι ο σύντροφός σας, κράτησέ το μεταξύ σας. Μην αρχίσετε να το μοιράζεστε δεξιά και αριστερά. Το ίδιο ισχύει και για ό,τι άλλο αφορά τη σχέση σας. Δεν χρειάζεται να ξέρουν οι φίλοι και οι συγγενείς σας λεπτομέρειες για το τι κάνετε.

5. Κάντε περισσότερα πράγματα μαζί

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από το να ξυπνάτε και να πηγαίνετε για ύπνο μαζί, να συζητάτε, να πηγαίνετε βόλτα ή να κάνετε σπορ. Οτιδήποτε ευχαριστεί και τους δυο.

6. Περάστε και χρόνο χωριστά κάπου κάπου

Είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο, εκτός από τη σχέση σας και το σύντροφό σας, και στους φίλους και στον εαυτό σας.

7. Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλο

Να είστε εκεί και στα δύσκολα και στα εύκολα, συναισθηματικά διαθέσιμοι όταν σας έχει ανάγκη ο σύντροφός σας. Κάποιες φορές το μόνο που χρειάζεται ο άλλος είναι κάποιον να τον ακούσει.


8. Μην παίζετε παιχνίδια για να ασκήσετε έλεγχο

Σε μια υγιή σχέση δεν χρειάζονται τέτοιου τύπου παιχνίδια. Αν σου μιλήσει ο σύντροφός σου, απάντησέ του. Μην απομακρύνεσαι σκόπιμα για να τον ελέγξεις.
9. Κάντε κάτι καινούργιο μαζί

Το να κάνετε νέα πράγματα μαζί βοηθά στην έκλυση οξυτοκίνης, μιας χημικής ουσίας που ενισχύει τους συναισθηματικούς δεσμούς.
10. Κάντε έρωτα

Αν η σχέση σας δεν περιλαμβάνει σεξ αργά ή γρήγορα θα τελειώσει. Η σωματική επαφή θρέφει και δυναμώνει το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ σας.

11. Ταξιδέψτε μαζί

Είτε πρόκειται για μονοήμερο είτε για πιο μακρινό, ένα ταξίδι θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να μοιραστείτε ευχάριστες στιγμές και να χτίσετε μνήμες που θα κρατήσετε για πάντα στην καρδιά σας.

12. Μείνετε συνδεδεμένοι κάθε μέρα

Μην αφήνετε να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να έχετε επικοινωνήσει. Και μην ξεχνάτε αυτή τη μικρή αγκαλιά και το φιλί όταν επιστρέφετε στο σπίτι το βράδυ.

13. Εκφράστε την αγάπη σας

Πείτε "σ' αγαπώ" στο σύντροφό σας, χωρίς δισταγμό, κρατηθείτε αγκαλιά χωρίς ιδιαίτερο λόγο, εκφράστε ελεύθερα την αγάπη σας.

14. Να είστε ειλικρινής

Το να κρατάτε μυστικά ή να λέτε ψέματα στο σύντροφό σας θα γίνει αργά ή γρήγορα αντιληπτό και αυτό θα δημιουργήσει σίγουρα ρωγμές στη σχέση σας.
15. Μην συγκρίνετε τη σχέση σας με άλλων

Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και έχει τους δικούς του κανόνες και συνήθειες. Κάντε focus σε εσάς τους δυο και πώς θα κάνετε τη σχέση σας καλύτερη και αφήστε τι κάνουν οι άλλοι.
16. Ανοιχτείτε στον άλλο

Μιλήστε ο ένας στον άλλο για τους προβληματισμούς σας, τις ανάγκες, τις επιθυμίες σας και οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί. Έτσι χτίζεται η οικειότητα.
17. Εστιάστε στα θετικά

Καμιά σχέση δεν έχει μόνο θετικά και καθόλου αρνητικά. Αντί να ασχολείστε με το τι δεν πηγαίνει καλά, εστιάστε στα θετικά σημεία της σχέσης σας, αυτά που σας αρέσουν και σας ικανοποιούν.


18. Προτιμήστε να είστε καλά από το να έχετε δίκιο

Όταν τσακώνεστε μην μπαίνετε στην παγίδα να θέλετε να έχετε πάντα δίκιο. Σημασία έχει να είστε μαζί ευτυχισμένοι κι όχι να έχετε δίκιο.
19. Να είστε ο εαυτός σας

Το να μη χάσετε τον εαυτό σας σε μια σχέση είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα θέλετε να κάνετε μόνο το δικό σας. Μια καλή σχέση πιθανόν να χρειάζεται αμοιβαίες (αλλά ανώδυνες) υποχωρήσεις.
20. Προσπαθήστε να κάνετε κάτι καλό κάθε μέρα για το σύντροφό σας

Ακόμα κι αν αυτό είναι απλώς ένα χαμόγελο, μια γλυκιά κουβέντα ή μια μικρή έκπληξη.